NANDA Body Brain Mindset

NANDA Body Brain Mindset is ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek. We vroegen Nanda Coenen in een kort interview waarom:

Wat heb jij zelf met het onderwerp vitaliteit? 
Een aantal jaren geleden verloor ik mezelf door te veel te willen doen en alles perfect te willen doen. Daardoor belande ik maar liefst 2 keer in een burn-out. Ik wilde af van de burn-out energie waar ik in zat en was op zoek naar een vitale energie. Ik leerde door opleiding en training beter te begrijpen hoe mijn brein en lichaam werken en hoe het mijn gedrag beïnvloedt. Ik zit nu beter dan ooit in mijn vel en heb veel plezier in de dingen die ik nu doe, en dat gun ik iedereen. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken en helpen om zich beter en meer begrepen te laten voelen. Beter om te gaan met balans en disbalans. En werkgevers wil ik helpen om een vitale en energieke organisatie te creëren, om stress gerelateerde klachten terug te dringen.

Wat doe jij om je eigen vitaliteit te vergroten?
Er zijn in mijn ogen twee manieren om je vitaliteit te vergroten. Enerzijds de gevolgkant aanpakken, gezonde voeding, beweging, meditatie, lichaamstaal, goede nachtrust en andere leuke challenges die je kan bedenken. En anderzijds is het essentieel om aan de slag te gaan met de oorzakelijke kant, de werking van je hersenen leren begrijpen en het reprogrammeren van je brein. Als je de oorzaak niet aanpakt zal je nooit een duurzame verandering teweegbrengen.
Ik ben een voorstander van een holistische benadering en ben dagelijks bezig met zowel de oorzakelijke- als de gevolgkant. Ik zie voeding als mijn medicijn en gezond eten is dan ook onderdeel van mijn lifestyle. Als ex-sporter is beweging ontzettend belangrijk voor mij en dat geeft mij altijd weer een heerlijke boost. Ik ga graag de natuur in en ik blijf me persoonlijk ontwikkelen, brein kennis en lichaamstaal, doelen stellen, nieuwe dingen uitproberen en verwonderen over de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Waarom doe je mee met de Nationale Vitaliteitsweek?
Het raakt mij om te zien dat veel mensen stress accepteren als het nieuwe normaal. Het raakt mij ook om te zien en te horen dat er steeds minder aandacht is voor elkaar waardoor we stress en burn-out klachten minder snel opmerken bij elkaar. Daarbij komt dat begin dit jaar online werken in een stroomversnelling is gekomen door de unieke en ingrijpende situatie. Spanningsklachten nemen toe onder werkend Nederland. Dat baart mij zorgen.
Stress is inmiddels beroepsziekte nummer 1, maar samen kunnen we hier wat aan doen, ook in deze snelle online wereld. Lichaamstaal is een mooie manier om in verbinding te komen en te blijven met elkaar en kan het thuiswerken net een beetje aangenamer maken.

Wat ga je precies doen?  
Ik wil anderen laten inzien hoe je je eigen lichaamstaal kunt inzetten om krachtiger, energieker en meer geïnteresseerd over te komen, ook in de online wereld. Met de juiste technieken kan online vergaderen leuker en effectiever worden en kunnen we net als in een live vergadering met elkaar blijven verbinden.
Hoe kunnen we de dynamiek in een online vergadering weer terugbrengen naar het gewenste niveau?
In mijn vlog vertel ik er meer over en kom ik met een aantal bruikbare tips.

Wat wil je als boodschap aan (werkend) Nederland meegeven?
De cijfers liegen er niet om. Als we nu geen stappen nemen, wanneer dan wel? Het is niet alleen je recht maar ook je plicht om aan jezelf te werken, jezelf persoonlijk te ontwikkelen en te investeren in Vitaliteit. Dat is ook mijn boodschap aan werkgevers, wacht niet langer want NU is het moment. Het is nu een tijd die veel van ons vraagt, van onze veerkracht, onze gezondheid en werkplezier. Het vele thuiswerken kan zijn tol eisen, verhoogde spanningsklachten, eenzaamheid, depressies komen nu meer voor. Blijf de verbinding zoeken met elkaar. Ook met online vergaderen kunnen we een aangename sfeer en aandacht voor elkaar creëren door je stem en je lichaamstaal juist in te zetten. Samen kunnen we ook deze tijd gezond en vitaal doorkomen.

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply