Vitaal communiceren in Coronatijd?
Ja, dat kan! 

Herken je dat gevoel? Nog langer zoveel mogelijk thuis werken, hoe dan?
Ik mis mijn collega’s, de gesprekjes bij het koffieautomaat, samen lachen, samen dollen, nieuwe dingen bedenken doordat iemand terloops een opmerking maakt waardoor er een lampje gaat branden, de o zo belangrijke non-verbale communicatie die soms meer duidelijk maakt dan duizend woorden, het schouderklopje, en bovenal de vraag hoe gaat het nu echt met jou?! 

 Hoe gaat het nu echt met jou? 

Hoe vaak is je deze vraag de afgelopen maanden gesteld? Hoe vaak heb je zelf die vraag gesteld aan je collega’s? Maak je tijd om persoonlijke aandacht te schenken aan je collega’s? Maken je collega’s en je manager tijd om persoonlijke aandacht aan jou te schenken? Hoe fijn is het om niet alleen met je collegavoortdurend in online meetings te zitten, maar ook persoonlijk met elkaar bij te kunnen praten! Juist in deze tijd is het extra belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over hoe het met je gaat. In relatief korte tijd is er veel gebeurd en veranderd en voorlopig is Corona nog niet klaar met ons. Het is dus goed om zo nu en dan een reflectiemoment in te lassen en te bespreken welke invloed de Corona-tijd op jou en je collega’s heeft. Waar loop je tegen aan, wat vind je lastig, hoe is het met je energieniveau gesteld, wat kun je er zelf aan doen, en hoe kunnen je collega’s of je manager je hierbij helpen? Hoe zou je deze persoonlijke aandacht, Vitamine A, een invulling kunnen geven? De ruimte/oplossing zit in “zoveel mogelijk”.  

 Zoveel mogelijk 

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Persoonlijke aandacht geven aan je collega’s helpt dus om mensen vitaal te houden in en na Coronatijd. Bel ze een keer op, spreek op kantoor af, ga een keer samen lunchen, of organiseer een “meet&greet” op kantoor. Deze ruimte hebben we inmiddels en daar moeten we zoveel mogelijk gebruik van maken. We hebben er namelijk niets aan om alleen maar thuis te blijven, (sociaal) geïsoleerd te raken en vervolgens in een burn-out terecht te komen. De eerste cijfers laten al zien dat er steeds meer mensen psychische- en stressklachten ontwikkelen, juist in Coronatijd. Als je indeed.nl volgt dan zie je dat ze de psychologen en psychiaters niet aangesleept kunnen krijgen. Het, op verantwoorde wijze, thuiswerken verminderen en meer persoonlijk contact op de werkvloer creëren is ten behoeve van onze gezondheid essentieel geworden. Hiermee wordt de o zo belangrijke onderlinge verbinding en communicatie bevorderd. Zonder verbinding en communicatie daalt het energieniveau en dus de vitaliteit. Je kunt dus stellen dat er ruimte en noodzaak aanwezig is om er samen voor te zorgen dat we energiek en vitaal blijven. Een back2office/re-boarding programma kan hierbij helpen. 

Back2Office/Re-boarding 

Terug naar kantoor, wellicht makkelijker gezegd dan gedaan. De richtlijnen zijn bekend. En nu? Hoe zorgen we er samen voor dat we een vitale start op kantoor maken? Welke cadans vinden we fijn; 2 dagen op kantoor en 3 dagen thuis werken of 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis werken? Hoe weten we hoe het met, het energieniveau van, onze collega’s gesteld is? Meten is weten; de vitascan helpt je om hierin inzicht te verkrijgen. Met de uitkomsten van de vitascan kun je bepalen welk back2office/re-boarding programma het beste bij jouw organisatie past. In een back2office/re-boarding programma kan de focus liggen op “Empowerment”, ”Education” en “Entertainment”. Een mix van deze elementen vormt de ideale aanpak en wordt ook wel de “E-Shake” genoemd. Mensen (opnieuw) in hun kracht zetten, inzichten laten opdoen als het gaat om stressmanagement, werk-privé cadans, eigen regie nemen, gezonde leefstijl, ontspanning, mentale veerkracht, onderlinge verbinding en fun zijn van essentieel belang voor een vitale start op kantoor. En niet alleen voor een vitale start op kantoor, het geeft ook een persoonlijke “boost” met grotere bevlogenheid en een energieker leven tot gevolg. Een goed communicatieplan helpt bij de succesvolle implementatie van het back2office/re-boarding programma.  

De kracht van Communicatie 

Het slagen van een back2office/re-boarding programma valt en staat met een goed communicatieplan. Voor aanvang van het programma zorg je ervoor dat alle collega’s op de hoogte zijn van wat hen te wachten staat als ze terug naar kantoor komen. Je kunt dit op meerdere manieren communiceren en vergeet niet dat de kracht van de boodschap in de herhaling zit. Gemiddeld heeft men 9 “touche points” nodig voordat men tot actie overgaat. Dit betekent niet dat je mensen alleen maar moet overladen met e-mails, nieuwsbrieven, videoboodschappen, etc. Je kunt het ook zoeken in subtiele triggers. Bij voorbeeld tijdens een online meeting kort aandacht schenken dat binnenkort het back2office/re-boarding project start en dat je er erg naar uitkijkt om je collega’s weer in “real life” te ontmoeten. Een ander mooi voorbeeld is de bekende “bubbel in de enveloppe”. Laat de uitnodiging voor het back2office/re-boarding programma door de fysieke brievenbus glijden en zorg ervoor dat er een leuk welkomstgeschenkje in zit. Het zorgvuldig afstemmen van de communicatiemix zorgt ervoor dat iedereen optimaal geïnformeerd wordt en blijft, zowel voor, tijdens, als na het programma. Ook de nazorg is belangrijk. Blijf na de implementatie van het programma aandacht houden voor hoe het met je collega’s gaat. Missen ze nog iets, waar lopen ze nog tegen aan? Werkgeluk bevorderen en behouden doe je met vitaal communiceren, zowel online als offline. Wil je meer weten, neem dan contact op met Saskia bij Vitalogisch (040-2824711). 

 

Over de schrijver: 
Saskia Goutziers (Akraw Communication) 

Saskia is een communicatieprofessional pur sang. Bij haar staat de persoonlijke relatie centraal. Hoe kunnen we samen de vitaliteit van mensen en organisaties verbeteren, dat is waar het bij haar om draait. Samen gaan voor vitaliteit en werkgeluk, zodat de goede energie blijft stromen en bevlogenheid wordt bevorderd. De resultaten komen dan vanzelf; vitale, gezonde mensen en organisaties. 

Hanneke van Engelen

Author Hanneke van Engelen

More posts by Hanneke van Engelen

Leave a Reply