SkillsTown is ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek. We vroegen Jörgen Leijtens, Manager Operations bij SkillsTown in een kort interview waarom:

Over Jörgen
Jörgen Leijtens 44 jaar, fanatiek sporter en vader van 3 kinderen. Als Manager Operations bij SkillsTown is hij verantwoordelijk voor een breed en divers aandachtsgebied binnen SkillsTown. Waarvan het zorgen voor een optimale bedrijfscultuur en toezien op het welzijn en functioneren van de medewerkers een belangrijk aspect is.

Wat heb jij zelf met het onderwerp vitaliteit? 
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat vitaliteit een kritieke succesfactor is voor elk individu en elke organisatie. Gezondheid, een goede werk & privé balans en een prettige bedrijfscultuur maakt dat mensen tot optimale prestaties komen en kunnen genieten van het leven.

Wat doe jij om je eigen vitaliteit te vergroten?
Ik zorg voor balans in mijn leven. Privé betekent dat voldoende tijd en aandacht voor het gezin, regelmatig sporten en het onderhouden van sociale contacten. In mijn werk betekent dat mezelf uitdagen en doelen stellen en in mijn geval als leidinggevende erop toezien dat ook anderen op een gezonde en uitdagende manier hun werk kunnen verrichten.

Waarom doen jullie mee met de Nationale Vitaliteitsweek?
Als online opleider hebben we een tweezijdig belang om aandacht te besteden aan vitaliteit. Enerzijds vanuit onze rol als werkgever, waarbij we er iedere dag naar streven om onze medewerkers zo gezond en vitaal te laten werken. Bijvoorbeeld met op het gebied van arbeidsomstandigheden met zit-sta bureaus of juist op mentaal gebied door met ze in gesprek te gaan over hun gesteldheid.
Anderzijds vanuit onze rol als online opleider. Veel van onze klanten gebruiken onze online trainingen om hun medewerkers de ruimte te geven aandacht te besteden aan hun gezondheid. Denk aan titels zoals voeding en beweging, mindfulness, omgaan met stress en het voorkomen van een burn-out. Vanuit het belang om bij te dragen aan de vitaliteit van organisaties, bieden we een breed spectrum aan content aan die daarop aansluit.
Ondanks dat wij zelf al enorm veel doen op het gebied van vitaliteit, blijft het een onderwerp dat aandacht verdient. Dat is dan ook de reden dat wij mee doen aan de Nationale Vitaliteitsweek, zodat ook wij een extra steentje bij kunnen dragen aan de vitaliteit van Nederland!

Wat gaan jullie precies doen?  
Als SkillsTown willen we het belang van vitaliteit graag aandacht geven. Daarom stellen we namens SkillsTown onze studio’s beschikbaar om een aantal inspirerende sprekers een podium te geven in de vorm van webinars.

Wat wil je als boodschap aan (werkend) Nederland meegeven? 
Vitaliteit wordt in de Van Dale omschreven als ‘Energie om te leven -> levenskracht’. Uiteindelijk gaat het dus over jou en wat jij van je leven maakt, ongeacht welke obstakels je daarbij tegenkomt. Neem het heft dus in eigen handen. Denk na over wat jij belangrijk vindt, waar jij voldoening uit haalt en welke personen of middelen jou kunnen helpen om die levenskracht te vinden en vast te blijven houden. Want die levenskracht zit in iedereen, ook in jou!

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply