Wash and Shine is vitaliteitsconcept wat eenvoudig in te zetten is als onderdeel van een vitaliteitstraject of wanneer je zelf een vitaliteitsdag / vitaliteitsweek organiseert. In deze wasstraat kunnen medewerkers in een korte pauze zichzelf ‘vitaliseren’ en weer met hernieuwde energie (en inzichten) aan het werk.

Doel:

 • Bewustwording en gemeenschappelijke taal creëren m.b.t. vitaliteit
 • Noodzaak creëren om aanpassingen in leefstijl te maken
 • Letterlijk en figuurlijk mensen in beweging krijgen
 • Op een laagdrempelige manier de dialoog aangaan over vitaliteit
 • Maatwerk zodat iedereen op individuele behoefte een wasprogramma kan kiezen
 • Fun, plezier
 • Meer productiviteit en energie op de werkvloer.

De Wash and Shine wasstraat is een maatwerkprogramma zodat iedereen op individuele behoefte een wasprogramma kan kiezen. Er zijn verschillende onderdelen in de wasstraat voor zowel je ‘interieur’ als ‘exterieur’. Bij een volle spaarkaart, ontvang je een leuke vitale give-away.

Stations:

 1. Stoelmassage: Korte stoelmassage op een speciale massagestoel, waarbij het bovenlichaam gemasseerd wordt om vastzittende spieren los te maken. Werkt goed tegen stress en andere werk gerelateerde klachten omdat je tijdens de stoelmassage even helemaal tot rust kunt komen.
 2. Echte leeftijd: Middels een bio-impedantie-meting op een daarvoor speciale’Tanita’ weegschaal, wordt de metabolische leeftijd van iemand gemeten. Dit zegt iets over hoe gezond iemand werkelijk is.
 3. Gezonde smoothie: Je krijgt uitgelegd wat de gezondheidsvoordelen zijn en een recept mee zodat je thuis zelf lekkere smoothies kan maken
 4. De juiste versnelling: Korte vitaliserende oefeningen om plezier te maken en je lichaam weer even los te krijgen en afvalstoffen af te voeren.
  Oefeningen zoals bijvoorbeeld:verschillende core-stability-oefeningen op fitnessballen of leren jongleren waarmee je de linker- en rechterhersenhelft beter met elkaar verbindt, wat  stressverlagend werkt.
 5. Frisse lucht: Korte mindful- / ademhalingsoefening middels digitale begeleiding met als doel hartslag, bloeddruk te verlagen en te ontspannen. Even uit je hoofd en in je lijf.
 6. Stress check: Middels een HRV-sensor die aan de oorlel geklipt wordt, kan de hartcoherentie gemeten worden.
  In enkele minuten zie je wat je stressniveau is en leer je hoe je deze kan beïnvloeden
 7. Bonus station: Mogelijkheid voor het inbrengen van lokale partners of eigen interventies
 8. Bonus station: Mogelijkheid voor het inbrengen van lokale partners of eigen interventies

Heb je ook het plan om een vitaliteitsweek of vitaliteitsdag te organiseren en ben je geïnteresseerd in deze wasstraat of andere ondersteuning? Neem vrijblijvend contact met ons op wij helpen je graag.

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek