Gemeente Altena heeft de ambitie om één van de gezondste gemeenten van Nederland te zijn en wil hierbij als middelgrote werkgever een voorbeeld zijn voor ondernemend Altena. We doen dit vanuit de visie dat échte beweging van binnen uit ontstaat. Wij werken vanuit de intrinsieke motivatie van de medewerker en geloven dat iedereen in staat is, om vanuit persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid te nemen over de eigen vitaliteit. Het in balans zijn van lichaam, geest en zingeving gestuurd door bezieling vanuit passie zorgt voor optimale vitaliteit binnen onze organisatie.

Wij geloven dat vitale mensen beter presteren, productiever zijn en meer werkplezier ervaren. Investeren in vitaliteit leidt tot een meer creativiteit, innovatie en flexibiliteit op de werkvloer.  Dit doen we door medewerkers doorlopend te inspireren, faciliteren en stimuleren en de Vitaliteitsweek is hier in voorbeeld van. We laten medewerkers inzien dat zij zelf de bron zijn van hun eigen vitaliteit.

Tijdens de eerste (hybride) vitaliteitsweek kunnen medewerkers deelnemen aan verschillende activiteiten die met name door en voor collega’s worden georganiseerd. Zo kunnen medewerkers bewegen en sporten met onze eigen sportcoaches, ontspannen tijdens een lesje stoelyoga of mindfulness en/of deelnemen aan de verschillende Webinars en E-learnings. Voor de collega’s van de Buitendienst is een maatwerkprogramma opgesteld. Dit programma bestaat uit een voedingsworkshop, een gezond lunchpakket, gezonde tussendoortjes en tenslotte wordt de week met een gezonde borrel afgesloten.

Wij zijn er klaar voor #GOFIT!

Hanneke van Engelen

Author Hanneke van Engelen

More posts by Hanneke van Engelen

Leave a Reply