De Nationale Vitaliteitsweek steunt dit digitale jaar de stichting Spieren voor Spieren. Voor ons een hele vitalogische keuze omdat begin 2020 Manon Nummerdor-Flier afgestudeerd vitaloog bij ons is aangesloten. Al jaren is zij (en Reinder) verbonden aan deze prachtige stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren zamelt geld in dat wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg om daarmee alle spierziekten bij kinderen te kunnen verslaan.

Fysiek welzijn
Hoewel de fondsenwervende activiteiten van Spieren voor Spieren vaak een link met sport hebben (bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een topsportambassadeur of doordat de acties sportief van aard zijn) zien we dat de samenwerking met de Nationale Vitaliteitsweek breder en leggen we ons inziens ook graag een link met het fysieke-, mentale, sociale- en spirituele welzijn van mens en organistie.

Feiten spierziekten
Veel mensen in Nederland (ongeveer 200.000) zijn wat minder vitaal en lijden aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn overigens meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op het mentale welzijn van een kind, het gezin en de omgeving is enorm. 

Missie Spieren voor Spieren
De missie van Spieren voor Spieren is om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Om dat voor elkaar te krijgen zamelt Spieren voor Spieren geld in voor wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, beste behandelingen en innovatieve zorg. Kinderen kunnen daarvoor terecht in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Dagelijks houden zij zich daar bezig met het verslaan van spierziekten bij kinderen. Onlangs is er een medicijn gekomen die de progressieve spierziekte SMA afremt. Fantastisch nieuws voor een groep kinderen, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog heel veel kinderen met een spierziekte die onze hulp nodig hebben. En daar is veel geld voor nodig. De Nationale Vitaliteitsweek draagt haar steentje bij door een deel van de opbrengst van de ticketverkoop aan Spieren voor Spieren te schenken. Over de exacte vorm zijn op dit moment gesprekken over, dus hierover later meer…

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply