Sparckel is ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek. We vroegen Maarten Voorhuis ,Chief entrepreneur & founder, van Sparckel in een kort interview waarom:

Wat heb jij zelf met het onderwerp vitaliteit? 
Wij hebben heel veel op met vitaliteit want het zit in ons DNA. Het is namelijk onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen met de gezonde aspecten van licht. Door ons bioritme te ondersteunen, is dementie af te remmen, gaat depressie omlaag, slapen we beter, neemt onze werk concentratie & motivatie toe, en geniet je lang van een gezonder leven thuis.

Wat doe jij om je eigen vitaliteit te vergroten?
Bij Sparckel fietsen we vaak naar het werk. Onze favoriete plek op de High Tech Campus is de tennisbaan. We kleden ons niet eens om, maar gaan gewoon even tijdens lunch een half uur buiten spelen in het zonnige licht.
We hebben zit-sta-bureaus, een speciale luchtbevochtiger en veel planten. Natuurlijk hebben we onze verlichting in orde.
Eigenlijk willen we binnen zoveel mogelijk natuurlijke elementen inbrengen om daarmee in te spelen op wat wij als mensen evolutionair gezien gewend zijn…. een natuurlijk ecosysteem: goed voor onze motivatie, inspiratie en humeur.

Waarom doen jullie mee met de Nationale Vitaliteitsweek?
Wij geloven in de kracht van verbinding en willen graag kennis delen. We dienen mensen bewust te maken van iets wat ze vaak onbewust zijn, namelijk mensen hebben een evolutionaire behoefte aan daglicht. Binnen is er, ondanks ramen, bijna altijd een lichttekort en het aanwezige kunstlicht is monotoon hetzelfde. Wat we nodig hebben is een activerende zonsopkomst, een krachtig heldere hemel en ontspannende zonsondergang.

Mensen verdienen het om via daglicht nog gezonder en gelukkiger te zijn!

Wat gaan jullie precies doen?  
We gaan kennisdelen over Waarom daglicht zo belangrijk is. We gaan uitleggen wat het verschil is tussen buitenlicht en het licht binnen, qua hoeveelheid en spectrum. Deze formule van gezond licht vraagt om serieuze lichttechniek. En, daarbij gaan we de wetenschappelijke onderbouwing geven met een real-time beleving in de praktijk, aangevuld met ‘wat onze vertellen’.
Als laatste bieden we geïnteresseerden aan om elkaar in het zonnetje te zetten!

Wat wil je als boodschap aan (werkend) Nederland meegeven? 
Laten we de biologische duisternis binnen doorbreken. Laten we het gevoel vasthouden van de eerste zonnige lentedag na een grijs grauwe winterperiode. Op die lentedag zijn we energieker, socialer en vrolijker. Dat gevoel kunnen we nu binnen het hele jaar door vasthouden!

Licht is de minst gebruikte factor die kan bijdragen aan de kwaliteit van leven en welzijn, en iedereen kan er baat bij hebben met alle nieuwe lichttechnologie, vooral die van Sparckel – life needs light –

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply