Anders denken over stress met een VR-bril

Anders denken over stress met een VR-bril

Stress dat maakt ons ziek is een overtuiging dat onze media afgelopen jaren enorm beheerst. Uit steeds meer onderzoek blijkt echter dat als je anders tegen stress aankijkt,  je zelfs het laagste risico hebt om klachten te ontwikkelen. In één van onze workshops ‘Maak van stress je vriend’ leer je daar bijvoorbeeld meer over. De manier waarop je tegen stress aankijkt is dus belangrijk hoe je lijf fysiologisch regeert op stress!

Mindsetinterventie
Mensen die stress zien als een nuttig onderdeel van het leven in plaats van iets schadelijks, hebben een betere gezondheid, voelen zich gelukkiger en zijn productiever op het werk. En dat zelfs tijdens perioden van hoge stress. Een goede manier om op een andere manier tegen stress aan te kijken is middels StressJam, dit is een methode die mensen een nieuwe mindset leert te ontwikkelen door te gamen!

Foto: StressJam

Hoe werkt StresJam?

  • Door het kijken via een VR-bril waan je je op een onbewoond eiland en krijg je met verschillende challenges te maken die je alleen kunt tackelen door bewust te sturen op je eigen stresssysteem. Om te bewegen door de virtuale ruimte moet je soms ervoor zorgen dat je hartslag omhoog gaat en soms juist ervoor zorgen dat je hartslag naar beneden gaat. Dit kun je ook zien op de controllers die je met beide handen vasthoudt.
  • Tijdens het gamen worden allerlei metingen gedaan d.m.v sensoren op je lichaam (band onder je borst) en de controllers in je handen.
  • Tevens word je gevraagd enkele vragenlijsten in te vullen.

 

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply