Krim Vitaal

By september 6, 2022Vitaliteitsweek

Krim Vitaal is goud ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek. We vroegen Sergej Koopmans van Krim Vitaal waarom:

Wie is Sergej?

Sergej is manager bij KrimVitaal en maakt van vitaliteit echt een prioriteit. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn collega’s en klanten. Sergej heeft een achtergrond in de gezondheidszorg als verpleegkundige (nurse practitioner) en is naast zijn werkzaamheden bij KrimVitaal hier nog in werkzaam.

Wat is Krim Vitaal?

Sergej vertelt enthousiast: ‘Krim Vitaal is onderdeel van De Krim Texel. Wij bieden vitale arrangementen voor mensen die even uit hun normale omgeving willen stappen en tijdens een heerlijk verblijf op Texel willen werken aan hun vitaliteit. Tijdens het programma wordt een reboost ervaren en krijgen ze tips en tools die hen helpen om deze nieuwe gewoontes ook in hun dagelijkse leven te integreren. Zodat ze gegarandeerd vitaler het eiland verlaten én weten wat ze kunnen doen om dit ook zo te houden of zelfs verder te verbeteren.

De Krim Texel beschikt over allerlei faciliteiten die de vitaliteitsprogramma’s extra aangenaam en compleet maken. Men verblijft in een comfortabel hotel en in het bijbehorende restaurant worden tijdens het programma speciale, gezonde maaltijden geserveerd. Tijdens het verblijf kan men ook kosteloos gebruik maken van het zwembad en de fitness op het naastgelegen vakantiepark”.

Wat heb je zelf met het onderwerp vitaliteit?

Vitaliteit gaat voor mij zowel over fysieke fitheid als over mentale gezondheid. En vitaliteit gaat ook over fit zijn voor de arbeidsmarkt, nadenken over je werkplezier nu en in de toekomst, leren waar je grens ligt tussen werk en privé en regelmatig ontspannen.

Binnen De Krim Texel stimuleren we onze medewerkers niet alleen in deze gezondheidsweek maar het hele jaar door om te werken aan hun vitaliteit. Zo wordt de persoonlijke vitaliteitsassistent van SmartVitaal ingezet om onze medewerkers inzicht te geven in hun vitaliteit én hen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. De medewerkers hebben daarvoor toegang tot een groot vitaliteitsaanbod. Dit kunnen instructievideo’s zijn, voedings- en beweegtips, challenges die je met collega’s kunt doen maar ook Texelse aanbieders die vitale producten of diensten aanbieden. De Krim Texel geeft elke medewerker jaarlijks een vitaliteitsbudget.”

Wat doe je om je eigen vitaliteit te vergroten?

Onze deelname aan de vitaliteitsweek en de mooie ontwikkeling die we als KrimVitaal doormaken hebben mij gestimuleerd om nu ook aan mijn eigen vitaliteit te gaan werken. Nog niet groots en meeslepend, maar vaker de trap, elke dag minimaal 30 minuten wandelen en scherp kijken naar mijn eetpatroon. Juist de stimulans om dit met elkaar binnen De Krim Texel te doen geeft energie om het nu op te pakken en echte stappen rondom mijn eigen vitaliteit te zetten.

Waarom doen jullie mee met de Nationale Vitaliteitsweek?

Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is om mensen bewust te maken van het belang van hun eigen vitaliteit. Dat thema sluit goed aan bij de visie en doelen van KrimVitaal en daarom doen wij mee. We zullen dan ook rondom deze periode verschillende activiteiten hebben gericht op vitaliteit.

Wat ga je doen?

“In juni van dit jaar hebben we SmartVitaal bij onze medewerkers gelanceerd. Naast onder andere gratis fruit op elke locatie, gratis gebruik van fitness en zwembad en gratis fitnessinstructie wordt de komende periode het vitale aanbod steeds verder uitgebreid”, vertelt Sergej. “Medewerkers hebben onderling reeds een tennistoernooi georganiseerd en er is een oproep gedaan tot het vormen van een hardloopgroepje. Bovendien kunnen de medewerkers met korting deelnemen aan de verschillende vitaliteitsprogramma’s die De Krim Texel aanbiedt onder het label Krim Vitaal. Op deze manier stimuleren we medewerkers bewust en op een leuke manier met hun vitaliteit en leefstijl bezig te zijn.”

Wat wil je als boodschap aan werkend Nederland meegeven?

De boodschap is kort, uiteindelijk bepaal je zelf hoe fit je wilt zijn en zal je zelf de eerste stap moeten zetten, dus zet die stap en hoe gaaf is het als dit tegelijk valt met de start van de vitaliteitsweek!

saskia

Author saskia

More posts by saskia

Leave a Reply