Maike van den Berg levert met haar MoodTruck een bijdrage aan de Nationale Vitaliteitsweek. We vroegen haar in een kort interview waarom:

Wat heb jij zelf met het onderwerp vitaliteit?
Een half leven lang heb ik alleen de dingen gedaan waarvan ik geloofde dat het goed was. Op wilskracht. Steeds groter werd de lacune tussen mijn essentie en de door mijzelf gecreëerde illusie. Met een dikke vette burn-out als toetje. Het ging niet zonder slag of stoot maar mijn dik betaalde positie in loondienst verruilde ik voor een baan bij de werkgever waar ik nooit ontslagen kan worden; mijn ziel. Ik ondersteun anderen bij inzicht krijgen in waar ze goed in zijn, waar ze blij van worden en wat hún levensmissie is.

Wat doe jij om je eigen vitaliteit te vergroten?
Naast dat ik dagelijks met mijn passie bezig ben, vind ik het belangrijk om mijn geest en mijn lichaam te voeden. Ik sport minimaal drie keer in de week. Ook contact met de natuur is van groot belang voor mij. Beide hebben een positief effect op mijn levenskracht en stroming waardoor ik creatiever en effectiever wordt in de uitvoering van mijn levensdoel.

Waarom doe je mee met de Nationale Vitaliteitsweek?
Ik wil dat onbeschrijfelijke gevoel, wat het volgen van je eigen vrije ziel met zich meebrengt, doorgeven. Dat mensen vanuit (zelf)Liefde zichzelf kunnen en durven zijn. Dat ze gaan léven. Dan wordt er meer gelachen, vriendelijker gedaan en dat komt ten goede aan de Liefde in de wereld. Iedere vorm die hiertoe aan bijdraagt, is mijn energie meer dan waard.

Wat ga je precies doen?
Tijdens speed-coaching voorzie ik anderen van ‘snap soulfood’. Mensen kunnen vastlopen in het werk of privé. Misschien weten ze nog niet precies waar het ‘m nou in zit of welke eerste stap ze moeten nemen om het probleem te tackelen. Aan coaching willen ze (nog) niet vastzitten, maar ze hebben wel behoefte aan professioneel advies. Dan is speed-coaching misschien wat voor hen. Tijdens zo’n sessie leggen ze hun vraag voor aan mij en na vijftien minuten, echt speedy, gaan ze de MoodTruck uit met een praktisch advies en een beter gevoel.

Wat wil je als boodschap aan werkend Nederland meegeven?
Als kind hadden we nog dromen over hoe we het allemaal ‘anders’ zouden gaan doen. Vaak zit er nog een kern van waarheid in die dromen. Regelmatig komen er situaties voor in ons leven waarin we uitgenodigd worden om keuzes te maken die dichter bij ons hart liggen. Vaak gaan die momenten ongemerkt voorbij of wordt het afgedaan als niet realistisch. En jij!? Hoe zit het met jou? Ook jij bent hier op aarde om ondeugend en innerlijk vrij te zijn. Om de richting in je leven te bepalen waarin jij jouw eigen waanzinnige zielsverlangen kunt kerven. Een plek te creëren waarin jij in staat bent de meest authentieke versie van jouzelf te zijn. Durf jij het nieuwsgierige kind in je weer toe te laten en buiten de gebaande paden te gaan om datgene te doen waar jouw hart ligt? Je wilt toch niet ‘ongebruikt retour’?

Nationale Vitaliteitsweek

Author Nationale Vitaliteitsweek

More posts by Nationale Vitaliteitsweek

Leave a Reply