Yvette van de Veerdonk

Yvette van de Veerdonk

Is er ‘winst’ te halen uit verlies?

Wanneer je het congres Nationale Vitaliteitsweek bezoekt, staat één ding als een paal boven water: binnen jouw organisatie is aand8 voor medewerkers en staat vitaliteit en daarmee duurzame inzetbaarheid van medewerkers hoog in het vaandel. Kijkend naar het programma lijkt de (interactieve) lezing: Is er ‘winst’ te halen uit verlies? misschien een ietwat vreemde eend in de bijt, maar niets is minder waar! Zo heeft een vitale medewerker een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. En juist die weerbaarheid, maakt dat deze lezing toch weer helemaal in het rijtje past.

Zo zijn voldoende mentale weerbaarheid en veerkracht nodig om de verliezen in het leven te weerstaan. En aangezien een leven zonder verlies (en de bijbehorende rouw) onmogelijk is, is het van belang om ook hierin als werkgever te investeren. Zeker nu er op dit moment volop gewerkt wordt aan een wettelijk geregeld rouwverlof in Nederland!

Yvette van de Veerdonk
Yvette van de Veerdonk is ruim 15 jaar werkzaam geweest als HR-professional, waarbij zij de laatste 7 jaar gespecialiseerd was op het gebied van re-integratie na (langdurig) ziekteverzuim. Tijdens diezelfde jaren zijn er in haar privéleven een aantal ingrijpende gebeurtenissen geweest, waaronder de geboorte van een dochter met het Syndroom van Down, het langdurig ziek zijn en uiteindelijk het overlijden van haar man, nu ruim 10 jaar geleden. Toen zij na een reorganisatie haar baan verloor, ging ze terug de schoolbanken in en studeerde af als Burn-out & StressCoach. De basis van waaruit ze op 01 juni 2017 haar coachingspraktijk COACH JE KRACHT startte. De combinatie van deze factoren en gebeurtenissen in haar leven maken dat de thema’s Verlies, Rouw en Stress op de Werkvloer als rode draad door haar praktijk lopen.

Specialisatie Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer:
Vanuit haar persoonlijke maar ook jarenlange werkervaring heeft zij de ervaring en overtuiging dat een begripvolle werkomgeving onmisbare steun én zelfs nieuwe houvast kan geven in een rouwproces. Dat is de reden waarom zij zich met hart en ziel inzet en zich inmiddels gespecialiseerd heeft op het gebied van Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer. Zij geeft gastlessen, (interactieve) lezingen over dit onderwerp en coacht binnen organisaties/ bedrijven enerzijds werknemers in rouw en anderzijds ondersteunt, traint en adviseert zij HR-professionals, leidinggevenden en directe collega’s wanneer verlies de werkvloer raakt. In sommige gevallen is bemiddeling nodig en ook dan is zij inzetbaar als bruggenbouwer tussen beiden.