Skip to content

Een week lang aandacht voor vitaliteit

Van 25 t/m 29 september 2023 vindt alweer de 9e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Gedurende deze hybride week van vitaliteit, die sinds 2015 jaarlijks in de laatste (volle) week van september plaatsvindt, kan je verbinden met gelijkgestemden, nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van vitaliteit/gezondheid en werkgeluk. Vijf dagen aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van vitaliteit en meer verbinding in het Nederlands bedrijfsleven!

Doel

Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Het thema van 2023 is Veerkracht. We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat er behoefte is aan het vergroten van veerkracht. Het aantal mensen dat psychische klachten ervaart groeit helaas nog steeds. Vanuit de Nationale Vitaliteitsweek willen we daarom graag mensen handvatten meegeven om te werken aan hun eigen veerkracht.

Nationale Vitaliteitsweek 2022

Programma

Elk jaar, de laatste week van September in heel Nederland, een week lang aandacht voor vitaliteit en werkgeluk

9e editie 2023 – WEEK 39

Goed doel

De Nationale Vitaliteitsweek is verbonden aan een goed doel. Dit jaar hebben we de samenwerking gezocht met Mindus. De netto opbrengst van de kaartverkoop van de Nationale Vitaliteitsweek schenken we dit jaar aan Mindus.

Ambassadeur

Als ambassadeur draag je de Nationale Vitaliteitsweek een warm hart toe en laten jullie als werkgever / ondernemer zien dat je actief bezig bent om een vitaal bedrijf te worden en te blijven.

Meedoen aan de Nationale Vitaliteitsweek?


De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld om mensen en organisaties die vitaliteit belangrijk vinden met elkaar in gesprek te laten gaan en aan elkaar te verbinden. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken om vitaliteit in alle Nederlandse organisaties structureel op de agenda te zetten. Ieder op zijn eigen manier, en dat begint al door kleinschalige evenementen lokaal op te zetten. Je kan op vier eenvoudige manieren deelnemen aan de Nationale Vitaliteitsweek:

1. Neem deel aan de fysieke of online vitaliteitsweek van maandag 25 t/m vrijdag 29 september!
Een hele week in het teken van veerkracht. Op de energieke locatie van het Vitalogie Plein te Eindhoven of via de online omgeving van het Energyplatform. Een week met inspirerende workshops om nieuwe kennis en inzichten op te doen. En niet alleen dat, je gaat ook zelf doen en ervaren. Voor meer informatie bekijk het programma.

home
home

2. Organiseer zelf een activiteit, vitaliteitsdag of -week
Meld jouw vitaliteitsactiviteit gratis aan op onze Vitaliteit Kalender zodat iedereen kan zien welke activiteiten er ondernomen worden om 82% van werkend Nederland vitaal en verbonden te krijgen. Zelf een vitaliteitsweek of -dag organiseren in jouw bedrijf kan natuurlijk ook: download het gratis E-book met een stappenplan en ga zelf aan de slag.

3. Onderteken het Vitaliteit Manifest!
Op een laagdrempelige manier meedoen kan al door het Vitaliteit Manifest te ondertekenen. Hiermee geef je aan dat je vitaliteit belangrijk vindt en sluit je je aan bij de groeiende groep mensen en organisaties die het belang van vitaliteit onderstreept en bereid is om daar eerst energie in te stoppen om er vervolgens energie van te krijgen. Indien je een volgende stap wilt maken kan je bijvoorbeeld ook ambassadeur worden van de Nationale Vitaliteitsweek of een eigen Vitalevent of bedrijfsbezoek organiseren.

home
home

4. Vul de VitaScan in
Neem vijf minuten de tijd om de 20 vragen van de VitaScan in te vullen. De Vitascan geeft je direct inzicht in jouw energiecadans op de vijf verschillende onderdelen van de vitaliteitsschijf. De score geeft je een goed inzicht waar je aandacht naar toe mag en welke concrete eerste stap je kan nemen. Vul de VitaScan hier gratis in. Ook leuk om in te zetten binnen je team en bijv. tijdens een weekstart het gesprek hierover met elkaar aan te gaan.

PROGRAMMA Nationale Vitaliteitsweek 2023

Werken aan je veerkracht? In de Nationale Vitaliteitsweek van 2023 hebben we elke dag een mooi programma met twee workshops voor je met tussendoor tijd om te ontmoeten en te verbinden. Daarnaast hebben we ook een online-programma met onze samenwerkingspartner, Energieplatform.

Maandag Zelfbewustzijn
09:30 tot 12:30 uur
 • Workshop 1:
  Mentaal Vitaal – Michael Kortekaas (Spreker mentale veerkracht)
 • Workshop 2:
  Versterk je eigen (veer)kracht – Thijsje van Genderen & Ingeborg van den Wittenboer (Vitalogisch)

Dinsdag Fysiek welzijn
13:30 tot 16:30 uur
 • Workshop 1:
  Natuurlijke Veerkracht – Frank Schalken (Wandelcoaches.nl)
 • Workshop 2:
  Kracht van slaap & voeding – Sandra van de Geer & Millie van der Heijden (Vitalogisch)
Woensdag Mentaal welzijn
09:30 tot 12:30 uur
 • Workshop 1:
  Jongeren en mentale gezondheid – Frederieke Vriends & Amine Bakkali (MINDus)
 • Workshop 2:
  Veerkracht van je gedachten – Windy Veldkamp & Saskia Goutziers (Vitalogisch)
Donderdag Sociaal welzijn
13:30 tot 16:30 uur
 • Workshop 1:
  Werk en Scheiding – Yorick Saeijs (Werk & Scheiding)
 • Workshop 2:
  Werkgeluk & Veerkracht – Monique Schuit (Vitalogisch)
Vrijdag Spiritueel welzijn
12:00 tot 17:00 uur
 • Workshop 1:
  Mister Veerkracht – Josef Oubelkas
 • Workshop 2:
  Veerkrachtiger door Talentontwikkeling – Sandra Post (Vitalogisch)
 • Workshop 3:
  Wordt nog bekend gemaakt

  Met een knaller van een afsluiter!

Naast het ophalen van kennis en verbinding  ga je daarnaast ook naar huis met een inspirerend Vitalogie Magazine.

 

Het aantal beschikbare kaarten is beperkt, dus wees er snel bij. Houd de website en onze socials in de gaten!

Word ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek

Als ambassadeur draag je de Nationale Vitaliteitsweek een warm hart toe en laten jullie als werkgever / ondernemer zien dat je actief bezig bent om een vitaal bedrijf te worden en te blijven. Naast het aangaan van een ambassadeurschap, bestaat er ook de mogelijkheid om je medewerkers deel te laten nemen aan het programma.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bekijk al onze mogelijkheden

Nationale Vitaliteitsweek geïnitieerd door:

Onze fans: Vitam | Gemeente Maashorst | Lenferink B.V. | Jamzone | Inteco