Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis

Op naar een gelukkigere organisatie

Gelukkige mensen zijn de belangrijkste voorwaarde voor groei en succes in een organisatie. Geluk is een motor. Gelukkige mensen werken harder, beter, ze zijn creatiever, en ze zijn minder vaak ziek. Maar hoe richten we een organisatie in zodat mensen inderdaad gelukkiger worden? Ap Dijksterhuis neemt ons oa mee langs de belangrijkste pijlers van werkgeluk:

  • Betekenis: we willen iets doen dat nuttig is, 
  • Verbondenheid: we willen optimaal sociaal contact, 
  • Competentie: we willen prestaties leveren en gewaardeerd worden, 
  • Autonomie: we willen ons vrij voelen, en liever anderen beïnvloeden dan zelf beïnvloed worden 
  • Psychologische veiligheid: we willen ons geen zorgen hoeven te maken over ons werk en onze werkomgeving de belangrijkste zijn.  

Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis is schrijver, hoogleraar, ondernemer, en spreker. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Dit doet hij onder andere met zijn onderneming Behavior Change Group.

Als schrijver en veelgevraagd spreker probeert hij mensen te inspireren. Hij schreef een aantal boeken waaronder: Het slimme onbewuste (2007; meer dan 100.000 exemplaren verkocht, genomineerd voor de Eureka prijs), Op naar geluk (2015), Wie (niet) reist is gek (2017), Maakt geld Gelukkig? (2018), Wegwee (2019), en Bart, zijn romandebuut (2020). HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders. In september 2022 verschijnt zijn langverwachte boek Inspiratie.